20.3.2014

Pelastetaan duunit osa 11: verkostot – yhdessä enemmän

Maailma muuttuu ympärillä rivakkaa tahtia. Kaikkea ei voi osata, ja silti yritysten pitää olla monessa mukana. Tehdä fiksuja tuotteita, osuvaa markkinointia ja saada vientiä aikaiseksi. Liittoutuminen muiden yritysten kanssa auttaa asiaa. Yhdessä yritykset ovat enemmän.

Radio Suomi klo 19:06

Loimaalainen Pemamek uskoo paikallisten kumppanien voimaan markkinoiden valloittamisessa. Vienti Aasiaan käynnistyikin jo 1990-luvulla.

Siilinjärveläinen Chasswheel tekee joustava-alustaisia pyörätuoleja. Maksaja on yleensä julkinen terveydenhuolto tai vakuutusyhtiö eikä käyttäjän luo juurikaan päästä. Saadaanko kansainvälinen kauppa vauhtiin kumppanien avulla?

Pieni TPI Control haluaa olla varteenotettava toimija isojen jättien rinnalla kiinteistöjen lämmönhuollossa. Auttaako painoarvon kasvattamisessa verkostoituminen muiden kanssa?

Sanansa sanovat myös professorit Pirjo Ståhle ja Jukka Vesalainen. Pirjo Ståhle korostaa henkilökohtaisten suhteiden merkitystä ja luottamusta liittoutumisessa – tunnepuolta unohtamatta. Jukka Vesalainen kertoo kuinka syvä yhteistyö yritysten välillä tuottaa lisäarvoa: toimitusvarmuutta, nopeutta ja laatua.

Toimittaja Teija Peltoniemi, tuotanto Yle Asia.

comments powered by Disqus