Ihmisen varaosatutkimus meillä ja maailmalla

Tampere-talossa järjestetään 30.5. suurelle yleisölle suunnattu seminaari, jossa pääpuhujana esiintyy Nobel- ja Millenium-palkinnot vuonna 2012 saanut professori Shinya Yamanaka.

Japanilainen Yamanaka on kehittänyt menetelmän tuottaa erittäin monikykyisiä kantasoluja (iPS-kantasoluja) käyttämättä alkion kantasoluja. iPS-soluja käytetään nyt kaikkialla maailmassa mm. lääkkeiden testauksessa ja bioteknologiaan liittyvässä tutkimuksessa. Uuden teknologian toivotaan mahdollistavan tulevaisuudessa uusien kudosten kasvatuksen tai vakavien sairauksien hoidon.

Seminaarin puhujina ovat myös tamperelaisen BioMediTech-instituutin professorit Katriina Aalto-Setälä sekä Minna Kellomäki, jotka esittelevät tamperelaista huippuosaamista kantasolu- ja kudosteknologiatutkimuksen alalla. Molemmat professorit ovat osa tamperelaista Ihmisen varaosat -tutkimuskonsortiota, jonka tavoitteena on tuottaa ratkaisuja mm. sydän- ja hermostoperäisten sairauksien diagnostiikkaan ja lääkekehitykseen sekä uusien kudosten kuten luusiirteiden tuottamiseen.

Tilaisuuden aikataulu:

klo 16.00-17.00 Kahvit
klo 17.00-18.45 Seminaari (Pieni Sali)

Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautumista pyydetään.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 22.5. tällä lomakkeella

Luentokieli on englanti, taustamateriaali saatavilla suomeksi.

www.biomeditech.fi