Helsingin yliopisto ja Rovio Learning yhteistyöhön

Ajankohta: ti 16.09.2014

Yliopiston oppimisen ja opettajankoulutuksen tutkijat etsivät yritysyhteistyöllä uusia ratkaisuja tämän vuosituhannen oppimiseen. Media ja kutsuvieraita on kutsuttu tutustumaan Rovion kanssa kehitettyyn leikillisen ja pelillisen oppimisen tutkimustilaan.

Helsingin yliopiston Playful Learning Center ja Rovio Learning ovat aloittaneet uusien oppimisratkaisujen tutkimus- ja kehitysyhteistyön. Yhteistyössä hahmotellaan tulevaisuuden oppimista ja oppimisympäristöjä, joista kehitetään kasvavia suomalaisen koulutusviennin tuotteita. Rovion ensimmäiset Angry Birds Playground -päiväkodit on juuri avattu Kiinassa.

Yliopisto ja Rovio kertovat yhteistyöstään ja esittelevät uutta leikillisen ja pelillisen oppimisen tutkimustilaa media- ja kutsuvierastilaisuudessa tiistaina 16. syyskuuta kello 9.30–11.00. Kokoonnumme Helsingin yliopiston Athena-rakennukseen, sali 302 (Siltavuorenpenger 3 A, Helsinki). Tilaisuus on englanninkielinen.

Oppimisen tutkimustilassa on paikalla varhaiskasvatuksen asiantuntijoita ja lapsia.

Ohjelma

9.30 Ilmoittautuminen, aamukahvi

9.35 Tervetuliaissanat
Opettajankoulutuslaitoksen johtaja Jari Lavonen
Rovio Entertainment Ltd. Vice President of Learning Sanna Lukander

9.40 Helsingin yliopiston ja Rovion yhteistyö
Professori Kristiina Kumpulainen
Vice President of Learning Sanna Lukander

10.10 Opetusalan innovaatioiden kärkeen
Ohjelmapäällikkö Suvi Sundquist, Tekes

10.15 Tutkimustilan yhteistyökumppanit
Playful Learning Centerin projektipäällikkö Olavi Mertanen

Siirtyminen oppimisen tutkimustilaan

10.30 Tilan esittely
Playful Learning Centerin projektipäällikkö Olavi Mertanen

11.00 Tilaisuus päättyy

Yliopiston Playful Learning Center keskittyy pelillisen ja leikillisen oppimisen tutkimukseen, kehittämiseen ja koulutukseen. Se toimii kiihdyttämönä akateemisen tutkimusyhteisön ja oppimisratkaisuja suunnittelevien yritysten välillä. Keskus tarjoaa uusimman poikkitieteellisen ympäristön oppimisen tutkijoille, kouluttajille ja alan yrityksille. Se tekee mahdolliseksi yhdessä eri toimijoiden kanssa kehittää uusia innovatiivisia tulevaisuuden oppimisratkaisuja. Keskuksen toiminta perustuu vahvaan suomalaiseen koulutus- ja teknologiaosaamiseen.

Keskuksen toiminnassa on tällä hetkellä mukana suomalaisia päiväkoteja ja kouluja sekä oppimisratkaisuihin keskittyviä yrityksiä. Mukaan toivotetaan tervetulleiksi paljon uusia toimijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin, monitieteisesti ja ennakkoluulottomasti. Playful Learning Centerin toimintaa rahoittaa Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelma.

Helsingin yliopisto järjestää iltapäivällä samassa paikassa maksuttoman seminaarin Play and Learning: How to innovate new learning solutions? Seminaarin ohjelma

Ilmoittautuminen molempiin viimeistään 11. syyskuuta

Lisätietoja Playful Learning Centeristä

Tiedustelut:

Projektisuunnittelija Heidi Sairanen
heidi.sairanen (at) helsinki.fi
puh. 050 318 5769

Communications Coordinator Leena Salmio
leena.salmio (at) rovio.com