15.8.2015

Ideahaku: Lennokit ilmaan – business tutkassa

Miehittämättömillä aluksilla tehdään jo mainoskuvaa, kartoitetaan metsiä ja mineraaleja sekä valvotaan sähkölinjoja. Lennokkien hinnat ovat laskeneet ja mittausmenetelmät ovat kehittyneet. Pureutumalla toimialojen ja kuluttajien odotuksiin löytyy lennokeille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Hakuaika: ma 04.05.2015 - la 15.08.2015

Tekes järjestää ideahaun, jonka tarkoituksena on synnyttää uutta lennokki-liiketoimintaa. Potentiaalisia asiakkaita löytyy energiayhtiöistä, logistiikka-alalta, satamista, vakuutusyhtiöistä, pelastusalalta, huolto- ja kunnossapitosektorilta. Turismi ja tutkimus ovat kiinnostuneita lennokkikuvista ja nyt myös miehittämättömien vesialusten käytöstä.

Lennokkeja lennähtää ilmaan vaikeakulkuisissa maastoissa ja haastavissa arktisissa olosuhteissa. Lennokkien avulla kavutaan helposti korkeisiin mastoihin ja piippuihin. Lennokki-business on myös robotiikkaa, big dataa ja tiedon analysointia sekä palvelumuotoilua, sillä uutta tietoa syntyy paljon ja nopeasti. Parhaimmillaan lennokit auttavat optimoinnissa ja lisäävät ekotehokkuutta, tehostavat terveydenhuoltoa tai estävät ympäristövahingon. Lennokki-liiketoiminta ei välttämättä vaadi isoja pääomia ja voi olla polkaistavissa pystyyn nopeasti ja äänettömästi.

Mitä lennokeilla kannattaa mitata?
Miten lennokit voivat korvata hidasta ja arvokasta ihmistyötä?
Mikä toimiala voi muuttaa mittausdatan nopeasti säästöiksi tai uusiksi palveluiksi?
Ovatko ratkaisut skaalattavissa kansainvälisille markkinoille?
Osallistu ideahakuun!

Arvostamme ideoita, joilla on kasvupotentiaalia kansainvälisillä markkinoilla.

Parhaat ideat vastaavat kysymyksiin

  • Mitä lisäarvoa lennokkiratkaisunne tuottaa?
  • Mihin arvoketjuun ratkaisu kuuluu ja kuka on asiakas?
  • Miten lisäarvo muotoillaan myyväksi palveluksi?
  • Onko ratkaisu skaalattavissa kansainvälisille markkinoille?

Sparraamme parhaiden ideoiden esittäneitä yrityksiä verkoston luomisessa ja rakentamisessa, idean jalostamisessa ja kansainvälistymisessä.

Järjestämme kiinnostuneille roundtable-keskustelun Tekes-asiantuntijoiden, potentiaalisten asiakasyritysten ja viranomaisten kanssa.

Projektirahoitus on mahdollista Tekesin rahoituskriteerien mukaisesti.

Ideahaun järjestävät Tekesin Arktiset meret, Green Mining, Green Growth, Beam, Huippuostajat ja Fiksu kaupunki -ohjelmat.

Päästäksesi mukaan, täytä tunnustelulomake.

Lomakkeen kohdassa 'Yhteydenotto liittyy' valitse 'Muu, mikä' ja kirjoita sen alla olevaan kenttään "Lennokit ilmaan".

comments powered by Disqus