Ennakkotieto: Bpifrance ja Tekes käynnistävät ranskalais-suomalaisen pk-yritysyhteistyön

Ranskan innovaatiorahoittaja Bpifrance ja Tekes käynnistävät syksyllä 2015 innovatiivisille start-up- ja kasvuyrityksille suunnatun valmennusohjelman. Tavoitteena on edistää ranskalaisten ja suomalaisten yritysten yhteistyötä ja vahvistaa yritysten liiketoimintaosaamista.

Ohjelmasta kiinnostuneet yritykset voivat pyytää ennakkotietoa rahoitusmahdollisuuksista ja projektien käynnistämisestä elokuusta alkaen.

Syksyllä 2015 avautuu yhteishaku valituilla innovaatioalueilla. Varsinainen hakuilmoitus julkaistaan Tekesin hakuajat-sivulla.

Yhteistyö toteutetaan EUREKA-ohjelman puitteissa. Yritykset voivat hakea projektilleen EUREKA-hyväksyntää ja Suomessa rahoitusta Tekesistä.

Rahoitettavaksi hyväksyttyjen projektien tulokseksi odotetaan tuotteita, palveluja tai prosesseja, jotka voidaan kaupallistaa nopeasti projektin päättymisen jälkeen. Projektit kestävät korkeintaan kolme vuotta, ja niissä on mukana vähintään yksi yritys molemmista maista.

Jos yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä:

Jarmo Leivo, Tekes
jarmo.leivo(at)tekes.fi
puh. + 358 (0)2 95 05 56 42

Nathalie Trannois, Bpifrance
nathalie.trannois(at)bpifrance.fr
puh. + 33 (0)6 88 71 83 86

Bpifrance - Servir l'avenir

Ranskalainen julkinen investointipankki Bpifrance rahoittaa yrityksiä

Bpifrance rahoittaa yrityksiä lainoin, takauksin ja pääomin alkuvaiheesta aina pörssiin listautumiseen saakka. Bpifrance tukee vientitoimintaansa kehittäviä yrityksiä yhdessä Business Francen ja Cofacen kanssa, ja rahoittaa yritysten innovaatioprojekteja lainoilla ja avustuksilla. Bpifrance tarjoaa yrityksille yhteyshenkilön, joka voi reagoida nopeasti niiden rahoitustarpeisiin jokaisen kehitysvaiheen aikana.

Bpifrance toimii Ranskan valtion ja alueiden säännösten alaisena ja sen kaksi tasavertaista osakkeenomistajaa ovat Ranskan valtio ja Ranskan Caisse des Dépôts. Bpifrance aloitti toimintansa vuonna 2013 seuraavien organisaatioiden yhdistymisen tuloksena: OSEO, CDC Entreprises, FSI ja FSI Régions. Nykyään se työllistää 2200 henkilöä.

Bpifrancella on kolme tavoitetta:

• yritysten kasvuvaiheen tukeminen;

• kilpailukyvyn kehittäminen;

• yrityksiä houkuttavan toimintaympäristön kehittäminen.