17.3.2015

Urban Europe -rahoitusta kaupunkikehittämiseen

Joint Programming Initiative Urban Europe tarjoaa kaupunkikehittämisestä kiinnostuneille yrityksille ja organisaatioille loistavan mahdollisuuden päästä mukaan eurooppalaiseen tutkimusyhteistyöhön. Sen kolmas projektihaku on juuri avattu.
Hakuaika: ma 15.12.2014 - ti 17.03.2015

Innovaatiopainotteinen 12 maan ja Euroopan Komission rahoittama noin 26 M€ haku tavoittelee uusia fiksuja käyttäjäkeskeisiä energia-, liikenne-, tietotekniikkaratkaisuja sekä fiksun hallinnon ratkaisuja. Haun neljä pääteemaa ovat:

  • Smart integrated urban energy and transport systems
  • Smart tools and services for integrated urban energy and transport systems
  • Smart data, big data
  • Smart governance and smart citizens

Kaksivaiheisen haun ensimmäisen vaiheen hakuaika päättyy 17.3 2015 ja toisen vaiheen hakuaika päättyy 15.9.2015. Kansainvälisen arviointipaneelin arvioinnin rahoitettavaksi suositelluilta projekteilta pyydetään kansalliset hakemukset joulukuussa 2015 ja rahoituspäätökset tehdään kansallisten käytäntöjen mukaisesti. Projektien konsortiossa on oltava partnereita vähintään kolmesta maasta.  

Tarkempia hakutietoja löytyy JPI Urban Europen webbisivuilta:

Suomen rahoitus painottuu innovaatioihin ja yritykset ovat Tekesin rahoituksen pääkohderyhmä. Tekes voi rahoittaa myös kaupunkeja. Julkisen tutkimuksen rahoitus on mahdollista rinnakkaishankemallin mukaan ja projekteissa on oltava Suomesta yrityspartnereita.

Lisätietoja:

Ilmari Absetz, Tekes, ilmari.absetz(at)tekes.fi, puh. 050 5577 837
Jarmo Heinonen, RYM Oy, jarmo.heinonen(at)rym.fi, puh. 050 467 1432