26.2.2015

Rahoitushaku terveyden ja hyvinvoinnin teemassa

Hakuaika: ti 02.12.2014 - to 26.02.2015

Haku koostuu kahdesta osiosta:

1. Terveyshyödyistä kansainvälistä kasvua
- Tässä osiossa Tekes pyytää ehdotuksia tutkimus- ja kehitysprojekteiksi, joilla tavoitellaan suomalaisen terveys- ja hyvinvointialan uudistumista ja kansainvälistä kasvua.
- Osiossa rahoitetaan:

  • elinkeinoelämän kanssa verkottuneita monitieteisiä tutkimusprojekteja, jotka toteutetaan tutkimusorganisaatioissa (yliopistot, tutkimuslaitokset ja ammattikorkeakoulut). Tutkimusprojektien tulosten potentiaalisten hyödyntäjien rahoitusosuus kattaa vähintään 10% projektin kustannuksista.
  • yritysten ja tutkimusorganisaatioiden rinnakkaishankekokonaisuuksia.
  • yritysten ja yritysryhmien projekteja.

2. Huippututkimuksen ja elinkeinoelämän kohtaaminen
- Suunnattu tutkimushaku tieteen huipuille – Tekesin ja Suomen Akatemian yhteistyökokeilu
- Tekes pyytää ehdotuksia projekteiksi, joilla edistetään Suomen Akatemian rahoittaman huippututkimuksen ja elinkeinoelämän vuorovaikutusta ja tieteen tulosten kaupallista hyödyntämistä.
- Osiossa rahoitetaan elinkeinoelämän kanssa verkottuneita projekteja, joissa tutkimusprojektien tulosten potentiaalisten hyödyntäjien rahoitusosuus kattaa vähintään 10% kustannuksista.

Rahoitettavia projekteja voidaan liittää Tekesin käynnissä oleviin ohjelmiin, esimerkiksi Terveyttä biteistä -ohjelmaan, joka tarjoaa osallistujille verkottumis- ja kansainvälistymispalveluja ja infotilaisuuksia sekä kotimaista ja kansainvälistä näkyvyyttä.

Tässä haussa ei rahoiteta julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien kehittämishankkeita. Julkisten palvelujen tarjoajat voivat olla tutkimusprojekteissa hyödyntäjinä ja osarahoittajina.

Hakuilmoitus (pdf)

Kysymyksiä ja vastauksia Tekesin ja Suomen Akatemian yhteistyökokeilusta terveyden ja hyvinvoinnin rahoitushaussa (pdf, julkaistu 2.1.2015)

Lisätietoja

Infotilaisuus 10.12.2014 Helsingissä, tutustu tilaisuuden tallenteeseen ja esitysaineistoon 

Sparrauspäivä 21.1.2015, Tekes (Kyllikinportti 2, Helsinki)
Tekes järjestää tilaisuuden, jossa hakijat voivat käydä lyhyitä kahdenkeskisiä sparraus- ja palautekeskusteluja Tekesin asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuman sivulla on tarkemmat ohjeet tapaamisajan varaamiseen ja sparraukseen valmistautumiseen.

Yritysasiakkaiden, jotka asioivat Tekesin kanssa ensimmäistä kertaa, on hyvä lähteä liikkeelle Tekesin tunnustelupalvelusta (fi, en, sv). Palvelusta löytyy mm. hyödyllistä tietoa Tekesin rahoituksen edellytyksistä. Asiantuntijamme soittaa viikon sisällä tunnustelulomakkeen saapumisesta Tekesiin.