25.4.2014

Sähköisen liiketoiminnan ideahaku kansainvälistä kasvua hakeville yrityksille

Hakuaika: ma 24.03.2014 - pe 25.04.2014

Fiksu kaupunki -ohjelma hakee ideoita, jotka ratkaisevat käyttäjien tarpeita ja joilla on kansainvälistä markkinapotentiaalia. Tässä ideahaussa haemme erityisesti sähköiseen liiketoimintaan ja palveluihin liittyviä ratkaisuja.

  • Onko yritykselläsi idea, joka vaatii jatkokehittämistä?
  • Onko yritykselläsi jo tuote tai palvelu fiksujen kaupunkien tarpeisiin?
  • Haetko yhteistyökumppaneita osaksi omaa ratkaisua?

Digitaalisuus uudistaa toimintatapoja ja mahdollistaa uudenlaista liiketoimintaa. Esimerkiksi kaupan ala on murroksessa verkkokauppojen viedessä asiakkaita kivijalkakaupoista ja älykkäät liikenteen palvelut haastavat perinteisen joukkoliikenteen ja yksityisautoilun. Mitä on tulevaisuuden liikkuminen palveluina? Kun palvelut siirtyvät yhä enemmän verkkoon, miten varmistetaan hyvä asiakaskokemus? Uudet toimintatavat tarvitsevat uudenalaisia sähköisiä liiketoimintaympäristöjä. Teknologioita ja palveluita tarvitaan esimerkiksi maksamiseen, tunnistautumiseen ja paikkatiedon hyödyntämiseen. Missä ovat logistiikan solmukohdat tulevaisuudessa ja miten rakennettu ympäristö pystyy vastaamaan tulevaisuuden liiketoiminnan haasteisiin, kun massakuljetusten sijaan palvellaan yksittäisiä asiakkaita?

Arvostamme ideoita, joilla on kasvupotentiaalia kansainvälisillä markkinoilla. Idean esittäjä voi olla oikeuksien kehittäjä/omistaja (lisensoija) tai joissakin tapauksissa myös oikeuksien mahdollinen hyödyntäjä (lisenssin haltija).

Ideoiden uutuusarvo voi löytyä esimerkiksi

  • Teknologioiden mahdollistamista uusista palveluista
  • Toimialarajat ylittävästä verkostojen rakentamisesta ja yhteistyöstä
  • Liiketoiminta- ja ansaintamallista
  • Asiakastarpeen ja käyttäjänäkökulman huomioimisesta
  • Tavoitelluista uusista markkinoista

Parhaat ideat

  • vastaavat todettuun asiakastarpeeseen
  • ovat monistettavia ja skaalattavia myös kansainvälisesti

Sparraamme parhaita ideoita esittäneitä yrityksiä toimijaverkoston uudistumisessa, idean jalostamisessa ja kansainvälistymisessä. Ideahaun yhtenä tavoitteena on, että valitut yritykset pääsevät kehittämään ja testaamaan tuotteitaan ja palveluitaan aidoissa ympäristöissä, käyttäjien kanssa. Tämä nopeuttaa ratkaisujen pääsyä markkinoille, pienentää investoijien riskiä ja tuottaa yrityksille referenssejä.

Ideahaku yrityksille toteutetaan osana Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelmaa. Päästäksesi mukaan, täytä tunnustelulomake, www.tekes.fi/tunnustelu. Lomakkeen kohdassa 'Kehittäminen painottuu' valitse 'Muu, mikä' ja kirjoita sen alla olevaan kenttään 'Fiksu kaupunki'. Huom! Kerro lomakkeella haetko rahoitusta, pilotointimahdollisuuksia vai verkostoja.

Haku on auki 24.3.–25.4.2014.

Olemme varautuneet rahoittamaan yritysten ja yritysryhmien hankkeita n. 5 M€ edestä Tekesin t&k-rahoituksen ehdoilla.

Lisätietoja Fiksu kaupunki -ohjelmasta: www.tekes.fi/kaupunki

comments powered by Disqus