10.2.2015

Celtic-Plus-tietoliikenneklusterin haku 2015

Celtic-Plus:an projektit ovat markkinaläheisiä ja tuloksia on pystytty hyödyntämään nopeasti projektin päättymisen jälkeen. Tähän mennessä projekteista on saatu aikaan yli 550 uutta tai uudistettua tuotetta ja palvelua. Projekteihin tehdyt investoinnit ovat aikaansaaneet merkittävää liiketoimintaa.
Hakuaika: to 06.11.2014 - ti 10.02.2015

Projekti-idean innovatiivisuus ja vaikuttavuus uuden liiketoiminnan syntymiseen on hakemuksissa keskeistä. Tutkimusaiheita ei ole tarkasti rajattu, kunhan ne liittyvät tietoliikenneteknologiaan tai -palveluihin. Hakemukset täytetään ja lähetetään sähköisenä online-työkalun kautta.

Haun deadline on 10.2.2015.

Esimerkkejä Celtic-Plus:an tutkimusalueista:

  • 5G, the next generation of mobile and wireless networks
  • Internet of Things with its billions of sensors and activators
  • Energy efficiency to reduce the enormous amount of energy current ICT requires
  • Security, privacy, identity and public safety, including critical communications infrastructure
  • Smart Cities, Smart Homes
  • Digital enterprises to ensure that European enterprises stay competitive within the global markets
  • E-health, solutions in response to the challenges of the aging European population
  • Big data, including the related research challenges for, e.g., data capture, storage, analysis, transfer, and privacy.

E! 5828 Celtic-Plus  Smart Connected World
Celtic-Plus on EUREKA-klusteri, joka keskittyy tietoliikenneteknologioihin, -järjestelmiin ja -palveluihin. Tavoitteena on edesauttaa Euroopan toimijoita säilyttämään alan teollisuuden johtava kilpailuasema ja mahdollistaa digitaaliaika kaikille Euroopan kansalaisille.

EUREKA on eurooppalainen verkosto huipputeknologian yrityksille ja tutkimustahoille. Suomessa projektirahoitus haetaan Tekesistä. Suomen Celtic-Plus-klusterin yhteyshenkilöt ovat asiantuntijat Hannu Nurmi (p. 029 50 55771) ja Tiina Nurmi (p. 029 50 55868), sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi(at)tekes.fi.