Yllätystapaaminen Mumbaissa

Matkamme Team Finland -delegaatiossa jatkui keskiviikkona Mumbaihin. Vierailimme Citecin Intian toimistossa, jonne yllättäen oli saapunut myös Vaasan energialähettiläs Pentti Itkonen.

Vaasan energiaklusteri valitsi 26-vuotiaan insinööriopiskelijan Pentti Itkosen vuoden 2013 energialähettilääksi. Itkonen kiertää 10 viikossa 10 maata ja yritystä. Hän kartoittaa Suomessa suunniteltuja ja tuotettuja energia-alan innovaatioita ja perehtyy siihen, minne kaikkialle tuotteita ja ratkaisuja viedään ja mitä vaikutusta niillä on ympäristöön ja ihmisten elämään.

"Mä olen nähnyt suomalaista osaamista niin monenlaisessa erilaisessa haastavassa ympäristössä mihin moni muu ei pääse. On ollut hienointa 'bongata' suomalaisia tuotteita kultakaivoksen pohjalla, Norjan vuonojen vesiä valjastamassa, Amazonin sademetsässä, off-shore-aluksilla Brasilian rannikolla tai löytää insinööriosaamista täältä Mumbain vilinästä. En usko, että mikään on suomalaisille mahdotonta. Järkeviä, ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja tarvitaan ympäri maailmaa", kuvaa Itkonen kokemuksiaan energialähettiläänä.

Intian jälkeen energialähettilään matka jatkuu vielä  Thaimaahan ja Kiinaan.


Green Growth -ohjelman päällikkö Kari Herlevi (vas.) on seurannut energialähettiläs Pentti Itkosen matkaa internetin kautta. Tapaaminen Mombaissa oli mukava yllätys.
Energialähettilään matkasta löytyy runsaasti videoita: energialahettilas.fi

Citec toimii jo yhdeksässä maassa

Citec perustettiin vuonna 1984. Pienestä vaasalaisyrityksestä on kasvanut  merkittävä  kansainvälinen toimija. Citecin pääkonttori sijaitsee Vaasassa ja toimipisteitä on muualla Suomessa, Ruotsissa, Englannissa, Norjassa, Ranskassa, Saksassa, Venäjällä, Intiassa ja Singaporessa. Henkilöstön määrä on 1100,  ja liikevaihto oli viime vuonna 66 miljoonaa euroa.

Citec tarjoaa monipuolisia teknisiä ratkaisuja, informaation hallintaa ja konsultointipalveluja. Citecin osaamista ovat muun muassa voimalaitossuunnittelu, putkistosuunnittelu, projektipalvelut, rakentamisen hallintapalvelut sekä ympäristökonsultointi.


Citecin toimitusjohtaja Martin Strand kertoi meille yrityksen menestystarinaa. Oikealla Citecin Intian johtaja Nasir Mulani.

www.citec.com

 

Sanna Nuutila