Yhteistyö Intiaan tiivistyy

Tiistaina 15.10. järjestettiin India-Finland FIND Conference, jonne kokoontui kymmeniä suomalaisia ja intialaisia yrityksiä.

Tilaisuuden alussa Suomen ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb perusteli  sitä, miksi intialaisten yritysten kannattaa pyrkiä Suomen markkinoille. Suomessa on vakaa talous, mutta samalla joustava ja dynaaminen. Toiseksi  Stubb kehui Suomen maantieteellistä sijaintia muun muassa siksi, että tänä päivänä Suomi on portti Aasiaan. Kolmas tekijä on suomalaisten korkea koulutustaso.

Tilaisuudessa allekirjotettiin kaksi yhteistyösopimusta suomalaisten ja intialaisten yritysten välille. Chempolis Oy solmi sopimuksen Oil and Natural Gas Corporation Ltd:n kanssa ja Biolan Oy Aqua Designsin kanssa.

Biolanin tuotekehitysjohtaja Hannamaija Fontell oli erittäin  tyytyväinen sopimuksesta. ”Olemme vääntäneet tätä pitkään, yli kaksi vuotta. Tuomme Intiaan kompostoreja, joita piloitiin tämän vuoden alussa. Nyt allekirjoitettu sopimus antaa meille vahvemman pohjan  jatkaa yhteistyötä”, Fontell iloitsee.

Fontelle kiittää myös Intian Suomen suurlähettilästä Aladiyan Manickamia. Hän on tukenut Biolania aktiivisesti liiketoimintamahdollisuuksien selvittämisessä Intiassa.

 

Delhin Indian Habitat Centressä avattiin juuri
Team Finlandin kokoama näyttely Design Helps
Living Room. Myös Biolan on siellä esillä.
Hannamaija Fontell kertoi avajaisissa, miten
suomalainen kompostori on löytänyt tiensä Intiaan.

 

Sanna Nuutila