Energia-alan startup-kilpailun finalistit valittu

19.10.2016
Tekes ja Energiamessut järjestävät energia-aiheisen kilpailun, jonka pääpalkintona on Messusäätiön lahjoittama 5000 euroa. Loppukilpailuun päässeet kymmenen startup-yritystä on nyt valittu ja äänestys parhaasta alkaa maanantaina 24.10.

Kymmenen finalistia:

  • ­Altum Technologies – Innovaatio, joka pitää lämmönvaihtimet jatkuvasti puhtaina ilman kemikaaleja tai työvoimavaltaista puhdistusta.
  • BioGTS – Skaalattava ja tehdasvalmisteinen biokaasu- ja biodiesellaitosratkaisu eloperäisen jätteen käsittelyyn ja hyödyntämiseen uusiutuvana energiana ja uusiutuvina liikennepolttoaineina.
  • Fourdeg – Sovellus vesilämpöpattereilla lämmitettäviin rakennuksiin, joka varmistaa sekä energiansäästön että parantaa lämpötilan säätömukavuutta.
  • ­HMA analytics – iSmartMeter-sovelluksella kuluttaja-asiakas pystyy lukemaan oman sähkönkulutuksensa reaaliajassa kodin, mökin tai minkä tahansa muun oman paikan sähkömittareista ja suoratoistamaan nämä aikasarjat Internetiin.
  • ­Joukon Voima – Järjestämme useita joukkorahoitusprojekteja, joihin sijoittamalla ihmiset voivat mahdollistaa aurinkovoimaloiden hankinnan yritysten käyttöön.
  • ­Masar Smart Energy – Enabling transition from diesel to solar in Africa.
  • ­Optiwise – IoT-sovellus mullistaa kiinteistöjen energianhallinnan ja mahdollistaa sähkön kysyntäjouston hyödyntämisen liike-, toimisto- ja teollisuuskiinteistöissä.
  • ­SFTec – ModHeat innovation to achieve lower cost structure and better products for the bioenergy sector.
  • ­Sun Energia – Tarjoamme kiinteistöjen omistajille laadukasta ja luotettavaa tietoa katoille lankeavasta säteilyenergiasta ja kunkin rakennuksen todellisista aurinkoenergian tuotanto- ja säästömahdollisuuksista.
  • ­Virte Solar – Aurinkokatto on ratkaisu, jossa kattopelleissä on jo ohutkalvopaneeleilla toteutettu aurinkovoimala, kun pellit saapuvat työmaalle.

Tarkemmat kuvaukset kilpailuehdotuksista (pdf)

Äänestys parhaasta innovaatiosta alkaa maanantaina 24.10.

Kilpailun kuvaus

Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelma avaa kilpailun, jolla halutaan nostaa esiin startup-yrityksiä, joilla on kasvupotentiaalia ja uutta tarjottavaa energia-alalle. Kilpailuun osallistuvan startup-yrityksen toiminta voi liittyä esimerkiksi uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen, kotien energianhallintaan, liikenteen energiankäytön ratkaisuihin, paikalliseen energiantuotantoon, energian varastointiin ja älykkäisiin sähköverkkoihin.

Pääpalkinnon, videoiden ja messunäkyvyyden lisäksi kymmenelle finalistille on luvassa mediajulkisuutta. Kilpailun loppuhuipennus koetaan 14. Energiamessuilla Tampereella 25.-27.10. Energia on Pohjoismaiden suurin energia-alan ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää Expomark Oy.

Tekesin, Energiateollisuuden, Expomarkin, Fortumin ja Tampereen kaupungin raati valitsee ehdotuksista kymmenen parasta, jotka esitellään Tampereen energiamessuilla sekä Tekesin nettisivuilla. Pääpalkinnon saaja valitaan yleisöäänestyksellä, johon voi osallistua messujen lisäksi netissä. Äänestys on auki 24.-27.10. Palkintojenjako on Energiamessujen viimeisenä päivänä 27.10.

Startup-yrityksellä tarkoitetaan tässä kilpailussa Suomeen rekisteröityä yritystä, joka on maksimissaan viiden vuoden ikäinen.

Lisätietoja kilpailusta:

Fiksu kaupunki -ohjelmapäällikkö Karin Wikman
karin.wikman(at)tekes.fi
puh. 050 5577 723

johtava asiantuntija Pia Salokoski
pia.salokoski(at)tekes.fi
puh. 050 5577 672

viestintäpäällikkö Eero Lukin
eero.lukin(at)tekes.fi
puh. 050 5577 715

Raadin kokoonpano:
teknologiajohtaja Heli Antila, Fortum Oyj
toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Energiateollisuus ry
toimitusjohtaja Tomi Niemi, Expomark Oy
energia- ja ilmastoasiantuntija Emilia Olkanen, Tampereen kaupunki
Fiksu kaupunki -ohjelman tiimi, Tekes

kuva: Fotolia

Eero Lukin
comments powered by Disqus