Energia-alan startup-yritys, osallistu kilpailuun!

20.9.2016
Tekes ja Energiamessut järjestävät energia-aiheisen kilpailun, jonka pääpalkintona on Messusäätiön lahjoittama 5000 euroa. Loppukilpailuun päässeet kymmenen startup-yritystä saavat mediajulkisuutta ja niistä tehdään videot, joita näytetään muun muassa messuilla ja Tekesin nettisivuilla.

Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelma avaa kilpailun, jolla halutaan nostaa esiin startup-yrityksiä, joilla on kasvupotentiaalia ja uutta tarjottavaa energia-alalle. Kilpailuun osallistuvan startup-yrityksen toiminta voi liittyä esimerkiksi uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen, kotien energianhallintaan, liikenteen energiankäytön ratkaisuihin, paikalliseen energiantuotantoon, energian varastointiin ja älykkäisiin sähköverkkoihin.

Pääpalkinnon, videoiden ja messunäkyvyyden lisäksi kymmenelle finalistille on luvassa mediajulkisuutta. Kilpailun loppuhuipennus koetaan 14. Energiamessuilla Tampereella 25.-27.10. Energia on Pohjoismaiden suurin energia-alan ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää Expomark Oy.

Tekesin, Energiateollisuuden, Expomarkin, Fortumin ja Tampereen kaupungin raati valitsee ehdotuksista kymmenen parasta, jotka esitellään Tampereen energiamessuilla sekä Tekesin nettisivuilla. Pääpalkinnon saaja valitaan yleisöäänestyksellä, johon voi osallistua messujen lisäksi netissä. Äänestys on auki Energiamessujen aikana 25.-27.10. Palkintojenjako on Energiamessujen viimeisenä päivänä 27.10.

Startup-yrityksellä tarkoitetaan tässä kilpailussa Suomeen rekisteröityä yritystä, joka on maksimissaan viiden vuoden ikäinen.

Kuvaa enintään 1-2 A4-sivun mittaisella ehdotuksella, millainen tiimi yrityksellänne on, mikä on energia-alan innovaationne ja mihin tämä johtaa yrityksenne ja energia-alan 5-10 vuoden päästä. Älä lähetä muita liitteitä. Huomioi, että kymmenen parasta ehdotusta julkaistaan Energiamessuilla ja Tekesin www-sivuilla, ethän laita ehdotukseesi liikesalaisuuksia.

Lähetä ehdotuksesi 10.10.2016 mennessä osoitteeseen energiakilpailu@tekes.fi.

Expomark tarjoaa alan startup-yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden olla mukana messuilla näytteilleasettajana. Startup-alueen paikat alkaen 400€. Ilmoitathan hakemuksenne yhteydessä halukkuutenne näytteilleasettajapaikkaan.

Lisätietoja kilpailusta:

Fiksu kaupunki -ohjelmapäällikkö Karin Wikman
karin.wikman(at)tekes.fi
puh. 050 5577 723

johtava asiantuntija Pia Salokoski
pia.salokoski(at)tekes.fi
puh. 050 5577 672

viestintäpäällikkö Eero Lukin
eero.lukin(at)tekes.fi
puh. 050 5577 715

Raadin kokoonpano:
teknologiajohtaja Heli Antila, Fortum Oyj
toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Energiateollisuus ry
toimitusjohtaja Tomi Niemi, Expomark Oy
energia- ja ilmastoasiantuntija Emilia Olkanen, Tampereen kaupunki
Fiksu kaupunki -ohjelman tiimi, Tekes

kuva: Fotolia

Eero Lukin
comments powered by Disqus