Vesihana keskemmälle, kiitos

7.2.2014
Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus -hanke

Ahdistaako käytävän ikkuna? Juuttuuko pyörätuoli roskikseen?  Vesihanan pitäisi olla keskemmällä. Tällaisista kysymyksistä keskustellaan Järvenpään kaupungin uuden sosiaali- ja terveyskeskus –hankkeen esittelyssä potilaille.  Uutta keskusta suunnitellaan aivan uudella tavalla – osallistamalla käyttäjät. Käyttäjiä ovat tilaaja, henkilökunta, potilaat ja keskuksen muut asiakkaat.

Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskuksen suunnittelussa on jo edetty siihen pisteeseen, jossa  seitsemästä ratkaisusta on valittu kolme vaihtoehtoa jatkosuunnitteluun. Vaihtoehtoja on esitelty käyttäjille virtuaalisilla käytettävyyskierroksilla. Kierroksilla kerätään käyttäjiltä palautetta, joka huomioidaan suunnittelussa. Virtuaalimaailma esittelee tiloja todellisessa mittakaavassa.

Arvioitavana olivat esimerkiksi tilojen toiminnallisuus, logistinen toimivuus, kaupunkikuvallinen ilme, tilojen rakentamisen ja ylläpidon kustannukset ja liikennejärjestelyt. Kaikkien hankkeen osapuolten rooli on ollut erittäin tärkeä vaihtoehtoja arvioitaessa.

Uusi sosiaali- ja terveyskeskus auttaa asiakkaitaan tulevaisuudessa tukemalla hyvinvointia ja elämänhallintaa muun muassa niin, ettei ihmisten tarvitse juosta ovelta toiselle vaan hyvinvointipalvelut saadaan samasta paikasta. Näin moniammatillisten hoitotiimien työskentely helpottuu.

Tekes on rahoittanut uuden suunnittelumenetelmän kehittämistä.

Katso Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen esittelytilaisuus potilaille; video:

http://www.youtube.com/watch?v=egCa4tynyAA

jarvenpaa

Teksti ja kuva: Hankkeen tiedote

comments powered by Disqus