Ennakkotieto Suomi-Kiina yhteishausta yrityksille

Tekes avaa 15.1.2016 Suomi-Kiina yhteishaun yrityksille. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 29.4.2016.
Hakuaika: pe 15.01.2016 - pe 29.04.2016

Varsinainen hakuilmoitus avautuu tästä. Haku toteutetaan yhteistyössä Tekesin ja Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön (MOST) sekä Jiangsun ja Zhejiangin tiede- ja teknologia osastojen kanssa. Vuonna 2016 on tarkoitus tukea seuraavia neljää painopistealuetta:

Puhtaat teknologiat – cleantech

Energiansäästö ja energiatehokkuus (mm. teollisuuden energiansäästö, ESCO-palvelut, vihreä rakentaminen, uusiutuva energia, biomassan käyttö, kaukolämpö ja -jäähdytys)

Tieto- ja viestintätekniikka – ICT

Ilmansuojelu ja sen hallinta (mm. sisä- ja ulkoilman laadun seuranta ja ilmansuojeluratkaisut)

Kaupungistuminen – urbanization

Vesi- ja jätehuolto (mm. jätehuollon suunnittelu, jätteiden kierrätys, biokaasun kerääminen, jäteveden käsittelyratkaisut).

Muotoilu – design

Älykäs kaupunkisuunnittelu, ”Smart City design” (fiksut kaupunkikonseptit, vihreä ja kestävä rakentaminen, älyliikenne, urheiluareenoiden konseptointi ja suunnittelu, arkkitehtuurillinen ja teollinen muotoilu).

Tekesin tavoitteena on kannustaa yrityksiä hyödyntämään kansainvälistä osaamista ja verkottumista oman liiketoimintansa kehittämiseksi. Tekesin rahoitus kohdistuu tässä haussa ainoastaan yritysten kansainvälisiin, innovatiivisiin ja vaikutukseltaan laaja-alaisiin kehittämishankkeisiin. Tutkimusorganisaatioiden osallistuminen projekteihin alihankkijan roolissa on suotavaa. Tekesin rahoitusta hakevan yrityksen on täytettävä Tekesin normaalit rahoituskriteerit. MOST on rajannut rahoituksensa enintään 1,5 miljoonaan RMB:n (noin 215 000 euroa) projektia kohden.

Lataa hakukuulutus (pdf)

Lisätietoja

Markku Lämsä (Tekes, Suomi)
Puh: +358 2950 55793
markku.lamsa (at) tekes.fi

Arto Mustikkaniemi (Tekes Peking, Kiina)
Puh: +86 138 1020 4014
arto.mustikkaniemi (at) tekes.fi

Jarmo E. Heinonen (Tekes Shanghai, Kiina)
Puh: +86 13 6618 78400
jarmo.e.heinonen (at) tekes.fi

comments powered by Disqus